WITCH’S WALL – WITCH’S WALL

Vooraan op het te recenseren cd-hoesje staat enkel ‘Witch’s Wall’ genoteerd en op de achterzijde staan acht titels van nummers die op deze cd te beluisteren zijn. Meer info is er niet voorradig over deze groep, want de titel van het album is – u raadt het nooit – gewoon “Witch’s Wall”. Dus hebben we maar even onze speurneus opgezet en het wereldwijde web afgeschuimd naar wat meer gegevens over deze groep.

Die zoektocht was uiteindelijk succesvol, want we weten ondertussen dat ‘Witch’s Wall’ een Amerikaanse indie rockgroep is uit Birmingham, Alabama en bestaat uit vijf bandleden, zijnde singer-songwriter David Smith en zijn ‘buddies’ gitarist Benjamin Giles, bassist Matt Perkins, drummer Brandon Lett en toetsenist Dylan Corker die zichzelf in een biografie op hun Facebook-pagina omschrijven in vier woorden als ‘just 5 wild boys’.

De muziek die de groep op hun debuutplaat brengt is een mix van dromerige indiepopsongs en soms wat psychedelische, experimentele rockmuziek. De acht tracks op het album zijn nummers die gemiddeld vier minuutjes duren en die bij ons af en toe doen denken aan de sound van bands als de Britse folkrockers ‘Bear’s Den’ en de alt.rockformatie ‘Radiohead’ rond Thom Yorke, hoewel de groep zelf aangeeft vooral geïnspireerd te zijn door de Amerikaanse indierockgroep ‘Grizzly Bear’ uit Brooklyn, New York.

Om de verwarring compleet te maken heeft het kwintet ook een song op de plaat geplaatst die “Witch’s Wall” heet (zie 1e video), een lo-fi gebrachte ballad met boterzacht zangwerk van David Smith. Intussen hebben ze met “Lady Love” (zie 2e video) ook een tweede nummer uit dit album geselecteerd om als single te worden uitgestuurd. Andere leuke songs op dit korte schijfje zijn “Sensation”, “Feeling Of Relief” en de zachtjes voortkabbelende albumafsluiter “Out Of Reach”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cornelius Chapel Records
Distr.: Bertus

video